Idrætsskader

Som osteopat, tager jeg udgangspunkt i, at din krop fungerer som en sammenhængende enhed, hvor de enkelte strukturer og systemer arbejder sammen og gensidigt påvirker hinanden.

F.eks. når du dyrker sport, arbejder dine led sammen for at kunne skabe bevægelser. Har du nedsat mobilitet i et led, må andre led tage over og forsøge at kompensere. Det kan føre til smerte lokalt, men også fjernt, de steder hvor din krop forsøger at kompensere.

Hvad forårsagede den nedsatte bevægelse, som startede kompenseringskæden? Træk fra et organ pga. arvæv efter en operation? Nedsat ledmobilitet efter et slag? Spændt muskulatur? Mulighederne er mange.

Din skade ses i sammenhæng med en undersøgelse af resten af kroppen, og årsagen skal ikke altid findes, hvor smerten mærkes. Som osteopat undersøger jeg både det muskuloskeletale,- kraniosakrale- og organsystemet i forsøget på at finde ind til årsagen/årsagerne.

Mange faktorer

Jeg møder ofte idrætsfolk, som tænker, at deres skade skyldes manglende styrke. Det kan godt være tilfældet, men der er mange andre vigtige faktorer, som kan spille ind:

Er der god blodforsyning til og fra musklen? ( Musklen har behov for byggesten, ilt og kunne komme af med affaldsstoffer og kuldioxid). Er nerveforsyningen til og fra musklen hæmmet? (Dette kan påvirke musklens evne til at arbejde). Hvordan bevæger leddene sig, som den irriterede muskel arbejder over? (Nedsat ledmobilitet vil kunne påvirke spændingen i musklen). Er dit autonome nervesystem i balance? (Langvarig stress kan påvirke kroppens generelle ophelingsevne og øge muskeltonus). Spiser du fornuftigt? (Musklen har brug for gode byggesten, så kroppen ikke skal bruge en masse energi på at forarbejde og udskille stoffer, som ikke er gavnlige). Får du din søvn? (Vigtigt for restitutionen).

Kroppen fungerer som en enhed

Som osteopat arbejder jeg ud fra, at din krop fungerer som en sammenhængende enhed samt at kroppen under de rette betingelser har et fantastisk reperationssystem/evne til at hele op af sig selv.

Find the cause, fix it, and leave it alone. Nature will do the rest.
Citat Andrew Talor Still

Som fysioterapeut er jeg god til at analysere bevægelse, teste styrke og lave øvelsesinstruktion. Fra osteopatien har jeg fået en stor viden og evnen til at undersøge en skade i samspil med resten af kroppen samt mange manuelle behandlingsværktøjer. Til sammen et stærkt behandlingstilbud.

The symptom is not the cause.
Citat Andrew Talor Still

Jeg har selv gået op i min idræt med liv og sjæl og går i dag til behandlerfaget med samme indstilling.

_MG_5786